sent förra året Cerezo Osaka Tröja Mark -sökningen hotade att stämma UFC och Brock Lesnar efter att den högprofilerade kämpen testade positivt för förbjudna ämnen efter UFC 200. Han föreslog till och med racketeing anklagelser. Idag gjorde sökningen bra på hans löfte som stämde Zuffa, Lesnar och Dana White i federala domstol.

Hela domstolens arkivering kan hittas här-Mark-Hunt-VS-OFC-doping-Lawsuit (H/T till ESPN: s Brett Okamoto som bröt den här historien och var vänlig nog att förse mig med en kopia av arkiveringen)

I arkiveringen på 27 sidor hävdar sökningen en konspiration mellan UFC, White och Lesnar för att låta Lesnar tävla på UFC 200 medan de förbättrar droger utan att möta återverkningar tills efter det faktum.

I en ljudbit antyder anspråk på vinst över säkerheten.

Hunt belyser UFC: s antidopningspolitikens centrala mål att skydda kämpar

Fortsätter sedan att, genom att bevilja Lesnar ett undantag för den normala 4 -månaders USADA -testperioden för att återlämna UFC -idrottare, konspirerade UFC för att tillåta Lesnar att dope kränka grunden för antidopningspolitiken.

Kanske mycket besvärande för UFC, söker sökningen att hävda att detta är en händelse i en historia av doping -täckningar som sätter ut ett mönster som öppnar dörren till UFC: s TRT -era som påstår följande:

Kravet förlitar sig på 8 triggers av åtgärder (dvs. formella juridiska skäl för stämning). Hunt hävdar följande

Olaglig racketeering i strid med federal lag

Olaglig racketeering i strid med Nevada State Law

Bedrägeri

Att få Hunts tjänster (för att bekämpa Lesnar) under falska anspråk

Avtalsbrott

Breach of Covenant of Good Tro och Fair Dealing

Oaktsamhet

Orättvis anrikning

Hunt är troligen största hinder för Kanadas herrlandslag i fotboll Tröja detta påstående kommer att vara hans egna tidigare av domstolens uttalanden och notera att han inte brydde sig om Lesnar dopade, han skulle slåss mot honom ändå och berättade för MMAjunkie

”Jag bryr mig inte – alla måste vara på lika villkor, för att vara ärliga, men det är vad det är … Jag bryr mig inte om du fuskar eller inte. Jag kommer att slå in ditt ansikte. Det är allt jag har. ”

Zuffa kommer säkert att kasta detta bevis i Hunts ansikte som utmanar hans förslag att han är emot att slåss mot PED med hjälp av motståndare. Också oroande för sökning kommer att vara det faktum att Zuffas undantag för Lesnars 4 -månaders testperiod avslöjades offentligt före anfallet och Cruz Azul Tröja sökningen kämpade ändå. Det är svårt att föreslå bedräglig dolda när de “dolda” fakta var uttryckligen kända före kampen.

Zuffa kommer sannolikt att försöka förlita sig på att undantaget finns i UFC/USADA anti -dopningspolicy som söker avtalsenligt gick med på och läser enligt följande

Hunts anklagelser går emellertid långt utöver god trofel och föreslår en dålig tro konspiration så att ovanstående undantag troligen inte kommer att vara av värde.

UFC kommer sannolikt också att förlita sig på undantaget i Hunts marknadsföringsavtal som antagligen läser på följande sätt:

Om detta påstående överlever tidiga försök till uppsägning baserat på ovanstående undantag från sitt spel på. Förslagen om en lång löpande doping -konspiration som går tillbaka till TRT -eran kommer att öppna dörren till en bred och hemsk upptäcktsprocess.

Jag misstänker att om detta påstående överlever ett förslag till att avfärda Zuffa kommer att inspireras att nå bosättningen innan sportens TRT-era och interna dopande undantag utsätts under de ljusa strålkastarna i rättsväsendet. Skadorna som en sådan process kan orsaka deras varumärke, även om påståendet framgångsrikt besegras, kan uppväga den kortvariga smärtan på en snabb och konfidentiell uppgörelse.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Mark Search Revamps UFC Doping -anspråk med förändrad klagomål 3, 2017
Domstol – Battle Sports Athletes samtycke till att bekämpa doping konkurrentersfebruary 15, 2019 Med 1 kommentar
UFC – Mark Search Doping hävdar “dödligt defekt” 1 mars 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.