-uppdatering: MMA Refereing Pioneer och medförfattare av den enhetliga policyn John McCarthy var vänlig nog att väga in med sina åsikter om detta ämne:

_____________________________________________________

Den nu populära tåsparken Oilcheck. Om du inte vet vad jag pratar SC Braga Tröja om kan jag inte göra något bättre jobb med att beskriva förekomsten än den enda Robin Black. Se videon och kom tillbaka.

Nu när vi är på samma sida Eintracht Frankfurt Tröja här är frågan. Vilka av MMA: s enhetliga regler, om några, kränks av denna överträdelse?

Här är den potentiella policyn i spelet tillsammans med deras tillämpliga notationer. De som vid första anblicken verkar vara mycket troligt att utlöses är tydligen inte (fiskhakande och öppningsattacker) eftersom dessa definieras för att använda fingrar, inte tår.

Förutsatt att ingen av dessa policyer träffar spiken på huvudet skulle ett grundläggande ändringsförslag vara att ersätta ordet “finger” med “siffra” i fiskkroken och öppningssektionerna.

Fiskkrok;
a. Varje försök från en kämpe att använda fingrarna på ett sätt som attackerar deras motståndares mun, näsa eller öron, kommer att sträcka huden till det området betraktas som “fiskkrok”. Fiskkrokning är normalt placering av fingrar i munnen eller din motståndare och drar i händerna i motsatta riktningar medan du håller fast vid din motståndares hud.

Strejker mot ryggraden eller baksidan av huvudet;
a. Baksidan av huvudet börjar vid huvudet med en (1) tum varians till båda sidor och rinner ner på baksidan av huvudet till occipital korsning.
b. Detta område sträcker sig ut vid occipital korsningen (nacken i nacken) för att täcka hela nackens bredd. Den reser sedan ner på ryggraden med en varians från en (1) tum från ryggradens mittlinje, inklusive svansbenet.

Ljumskattacker Serbiens herrlandslag i fotboll Tröja av något slag;
a. Varje attack till ljumskområdet inklusive, slående, grepp, klämma eller vridning är olagligt. Det måste vara tydligt att ljumskattacker är desamma för män och kvinnor.

Avsiktligt placera ett finger i någon öppning eller i någon skärning eller snörning av din
Motståndare;
a. En kämpe kanske inte placerar fingrarna i en öppen snörning i ett försök att förstora snittet. En kämpe kanske inte placerar fingrarna i en motståndares, näsa, öron, mun eller någon kroppshålighet.

Osportsligt beteende som orsakar en skada för motståndaren;
a. Varje idrottsman som tävlar i MMA -sporten förväntas representera sporten i ett positivt ljus som betonar idrottsskap och ödmjukhet. Varje idrottsman som inte respekterar sportens politik eller försöker orsaka onödig skada på en konkurrent som antingen har tagits ut ur tävlingen av domaren eller har utnyttjat tävlingen ska utcheckas som osportsman.

Annons

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

ABC: s policykommitté Förfinering av ändringar till enhetlig policy för Mmafebruary 19, 2016 Med 1 kommentar
Cat Zingano Appeals Toe in Eye TKO Loss – The Legal Landscape in PlaceJanuary 14, 2019
2017-Året för MMA: s ”dis-unifierade” regler 3, 2017 med 1 kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.