av Geoff Roberts

Olympia -tävlingen 2015, den 51: e i sitt slag, har nu kommit och gått. Årets show har redan uppfyllts med mycket granskning Gamba Osaka Tröja och med goda skäl. Beskrivningen som resonerar högst när det gäller Mr. Olympia 2015, med hjälp av ackumulering av flera olika händelser, är helt enkelt, antiklimaktisk. Tyvärr var detta år en slags “perfekt storm” orsakad av många aspekter som rör huvudet samma natt i Las Vegas. Normalt sett är anledningen till att en given bodybuilding -show anses vara “dålig” helt enkelt en återspegling av att uppställningen är svag eller idrottare i uppställningen som inte dyker upp på sitt bästa. När det gäller Mr. Olympia 2015 var båda dessa negativa konnotationer en verklighet, men av speciella skäl.

Årets sortiment var verkligen svag, det diskuteras inte. När det gäller de viktigaste aspekterna som bidrar till att sortimentet är svagt finns det en jätte, rödhårig elefant i rummet. Spekulationer om varför Kai Greene aldrig kom till scenen kommer inte att ses här, eftersom det verkligen inte spelar någon roll vid denna tidpunkt. Allt som är viktigt är Bodybuildings egen MTV-reality-drama-star själv, alias Mr. Mr. Getting It Done, fick absolut ingenting gjort på Olympia-scenen, vilket fick den totala kvaliteten på showen att drabbas betydligt. Medan han njöt av Olympia utvecklas i år blev det tydligt uppenbart att Kai mycket väl kan ha vunnit showen om han faktiskt tävlade. I vilket fall i år skulle ha varit ett av de mest minnesvärda olympierna i den senaste historien snarare än de mest troliga att sova dig.

Kai Greene var inte den enda toppkonkurrenten som inte dyker upp på scenen i år. Cedric McMillan och Justin Compton missade båda (av mycket olika skäl) på alla utom vissa topp sju finish förutsatt att de kom in och såg ordentligt ut. Cedric blev tydligen sjuk under timmarna fram till showen och hindrade honom från att få på scenen, medan Compton helt enkelt valde att ta året ledigt och göra förbättringar för nästa års Arnold Classic. Cedric McMillan är frånvarande från vår största, mycket prestigefyllda konkurrens är helt enkelt dålig. grundläggande som det. Cedric är en publikfavorit och är en av de få bästa olympierna med en look som kan få lite efterfrågad mainstream -överklagande. Justin skulle ha gjort showen mycket mer spännande av två skäl. Nummer ett, han är fortfarande en ung upp och kommer, vilket gör honom rolig att titta på, och två, om han hade fixat de uppblåsta frågorna vi såg från honom på Arnold, vilket är en tydlig möjlighet, skulle han ha varit idealisk i blandningen.

Nu kommer vi till den alltför vanliga Zapper av showkvalitet, konkurrenterna är utanför sitt märke. Mycket skulle vara överens om att de två mycket spännande “What Ifs” som kom in i årets show var Big Ramy och Shawn Rhoden. Ramy var inte överraskande inte i form. Ramy förbättrades från sin sista visning, men var fortfarande en bra 20 pund tyngre än han behövde vara i köp för att hota Phil. Rykten säger att Ramy återigen kommer att samarbeta med Chris Aceto. Chris kan vara Ramys sista hopp. Om han inte lyckas komma i verkligt tävlingstillstånd ännu en gång medan du arbetar med ACETO, kan du fästa en gaffel i möjligheten att han någonsin visar oss verklig konditionering och dominerar sporten som han borde.

Shawn Rhoden var utan tvekan den mest nedslående konkurrenten i hela showen. Inte för att han var i form, CF Monterrey Tröja platt eller bedömdes orättvis, utan för att hans fruktansvärda presentation förhindrade att hans fantastiska nya vinster på lämpligt sätt skulle tas i bruk. Shawn struttade runt scenen som om han inte ens ville vara där, och vad som är värre, han verkade ha absolut noll kontroll av något slag över hans midsektion. Shawn har den minsta midjan på scenen, ingen fråga. Men i denna sortiment hade han inte råd att bli distenderad under övergångar, och till och med på flera poser som Side Tricep, ett skott som han måste vinna praktiskt. Shawn Rhoden hade den bästa kroppen på den scenen. Genom att inte kontrollera sin midsektion överlämnade Shawn i huvudsak 150k till Dexter Jackson och Sandow direkt till Phil Heath. Om du skulle eliminera hans nedre del av buken och hålla allt annat om hans kroppsbyggnad exakt samma, skulle Shawn Rhoden förmodligen vara Mr. Olympia idealisk nu.

På tal om konkurrenter som fungerar som om de inte vill vara där, spriddes denna pandemi långt bortom Shawn Sanfrecce Hiroshima Tröja av någon mystisk anledning. Många av folket stod bara upp där sparkade tillbaka med händerna på höfterna och visade noll känslor eller passion av något slag när de faktiskt inte slog en pose. Även när folket träffade en pose valde mycket få av dem att hålla sina poser under någon betydande tid. Phil visade lite eld vid fördomar, men det var en av de värsta versionerna av hans kroppsbyggnad som vi någonsin har sett, så det var fortfarande överväldigande. Vi gick från den bästa presskonferensen i Olympia -historien 2014 i kombination med att driva, skjuta och höga känslor på scenen, idealisk tillbaka till en tråkig presskonferensI år i kombination med noll känslor på något sätt på scenen. När man ser tillbaka gjorde denna starka kontrast mellan 2014 till 2015 antagligen att årets show verkade ännu värre än den faktiskt var.

Lyckligtvis för bodybuilding -fans skivades den gigantiska ballongen av negativitet som uppslukade Vegas fredag och lördagskvällen öppen och delvis avlägsnad av bladet. Där ligger Olympias ett silverfoder. Detta silverfoder kom i form av 45 år gammal Dexter Jackson. Dexter bidrog inte till någon av de olympia-nedbrytande aspekterna som har lagts ut ovan. Dexter var utan tvekan hans bästa någonsin och visade en hög nivå av karisma på scenen. Inte bara var både hans kroppsbyggnad och uppträdande topp, utan att se en 45 år gammal man ta med en kropp som det var verkligen något att se. När Dexter stod där med Phil, på väg att vinna Bodybuildings största krona på 45, påminde det om de magiska stunder som visas i varje bra sportbaserad Hollywood-film. Phil Heath vann Sandow för femte gången i rad, men gör inga misstag, 2015 var året för bladet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.