av Matt Weik, BS, CSCS, CPT, CSN

Backward Running är en träningsmetod som har ökat i popularitet under de senaste åren. Det inkluderar att springa i omvänd (långsam jog), med det naturliga fokuset på att etablera benuthållighet och muskelmassauthållighet för att hjälpa till att förbättra körprestanda.

Detta kan vara särskilt fördelaktigt för löpare som vill öka sin sprinthastighet, vilket i sin tur kommer att hjälpa dem inte bara på korta avstånd, men på samma sätt över längre avstånd.

Även om du känner dig konstig att springa bakåt, kanske du gillar de fördelar som kan erhållas av det.

Friskrivningsklausul: Du borde alltid prata med din läkare innan du börjar eller deltar i någon typ av träningsprogram för att garantera att du är frisk för att göra det.

Vad är bakåtgående?

Bakåtgående är en variation av typisk körning, med en liten varians. När du springer normalt kommer dina fötter att träffa marken framför kroppen. När du springer bakåt kommer de att landa bakom din kropp.

Vill du ha något ännu mycket mer utmanande? Den avancerade versionen av denna övning går uppåt bakåt. Den primära funktionen för bakåtkörning är att förbättra idrottarnas prestanda i olika sporter som fotboll, baseball, fotboll, etc. Det hjälper också till att förbättra hastigheten och smidigheten.

Vilka är fördelarna med bakåtkörning?

Nyligen har forskare vid University of Milan såväl som University of Cardiff upptäckt att gå bakåtkörning verkligen kan ha några dolda fördelar som många är oinformerade av.

Teamet upptäckte att bakåtgående körning tillämpar mindre tryck på lederna än rutinmässigt löpning, vilket hjälper till att minska faran för knäskador.

En annan forskningsstudie visade att detta till synes bisarra mönster verkligen kan kasta mycket mer kalorier än konventionell körning, där deltagarna tappade en typisk på 2,5% av deras kroppsfett över studiens program.

Fitnessproffs anger att bakåtgående körning kan hjälpa till att förbättra hållningen och öka muskelmassstyrkan. Det har upptäckts för att använda 30% mycket mer energi än konventionell framåtkörning – och erbjuder ett mycket bättre träningspass på exakt samma tid.

I sin bok som kör bakåt, komponerar Dr. Robert K Stevenson att någon som har huvudämne om att förbättra atletisk prestanda, fysiskt tillstånd och syn på liv skulle dra nytta av att titta noggrant på bakåtgående löpning och dess fördelar.

Här är sex fördelar med denna fascinerande typ av träning:

1. Arbeta olika muskler

Bakåtgående är fantastiskt för att bygga muskelmassa eftersom det tvingar dig att arbeta med din kärna, glutor och hamstrings – Sevilla FC Tröja muskler som inte blir så mycket som när du går framåt. Du kommer också att få ett bra träningspass för dina kalvar, fyrhjulingar och höftflexorer. Förutom att den använder olika muskler än framåt i gång, kan det hjälpa till att minska smärta i knän, vrister och fötter.

2. Förbättra ditt kardiovaskulära Everton FC Tröja system

Om du tränar för ett lopp eller vill förbättra ditt hjärt -kärlsystem, blanda dig framåt såväl som bakåtkörning för att öka din lungkapacitet.

3. Förbättra hållningen

Eftersom bakåtkörning beror på kärnstyrka kan utarbetning av denna metod förbättra ryggradspositionering och hållning genom att stärka magmusklerna som stöder den. Du kan på samma sätt förhindra ryggproblem som nedre ryggsmärta som utlöses av svaga höftflexorer.

4. Viktminskning

När du går framåt använder du exakt samma muskler varje steg, men när du springer bakåt “är dessa muskler” avstängda “, liksom nya används, vilket innebär att mycket mer energi spenderas. Detta innebär att du kan tappa så mycket som 25% mycket mer kalorier medan du gör exakt samma avstånd jämfört med framåt.

5. Minskar tristess

Om du har kört ett tag är möjligheterna att du kanske har upptäckt att din mojo glider bort lite på sistone. Löpning kan i vissa fall vara repetitiva, liksom om du gör exakt samma väg på exakt samma tid på dagen, då är det enkelt att upptäcka dig själv i en rutin som kan göra dina körningar mindre intressanta – eller ännu värre , få dem att känna sig som ett jobb.

Att lägga till något nytt såväl som annorlunda i din träningsplan kan hjälpa till att hålla saker fascinerande och undvika att tristess kryper in. gör.

6. Utvecklar uthållighet och hastighet

Bakåtgående rekryterar olika muskelmassegrupper än konventionell körning eftersom den vänder din kropps naturliga rörelser. Så du kommer att förbättra musklerna som vanligtvis inte får ett träningspass medan du går framåt, som de i din övre rygg och axlar. Dessutom kommer du att Kanadas herrlandslag i fotboll Tröja etablera mycket mer kärnuthållighet utöver inre lårmuskler som är svåra att rikta in annars. Bakåtgående runniNG är också effektivt som en intervallträningsövning eftersom den hjälper dig att fastställa snabba hastighetsbrott.

Leave a Reply

Your email address will not be published.