Kamp med högt blodtryck med yogaövningar
av Sarka-Jonae Miller

(NaturalNews) När du tror på yogflexibilitet kommer avkoppling och kanske meditation att tänka på. Tillämpningen av yoga som ett system för läkning kommer sällan in i det västerländska sinnet. Trots dagens omfattande beroende av västerländsk medicin (läkemedel) har yoga använts i tusentals år för bekymmer som högt blodtryck (HBP), ett villkor University of Maryland Medical Center (UMMC) telefonsamtal “The Silent Killer”.

En av tre amerikaner har högt blodtryck, enligt National Heart Lung och Blood Institute. Högt blodtryck (hypertoni) är ofta en föregångare till hjärtsjukdomar, amerikanernas primära mördare. Vissa yogaposer förstås vara användbara övningar för högt blodtryck.

Sänka siffrorna

Någon i USA dör runt var 33 sekunder från hjärtsjukdomar, enligt UMMC. American Heart Association (AHA) föreslår träning, ångestadministration samt viktadministrering för att stoppa högt blodtryck och därmed sänka faran för hjärtsjukdomar. Yoga kan hjälpa till med alla tre rekommendationerna.

Yoga förstås för att sänka blodtrycket, särskilt den diastoliska poängen, enligt American Yoga Association (AYA). Blodtrycket mäts som två siffror, en systolisk poäng skriven över en diastolisk poäng. Det systoliska antalet är en mätning av blodtrycket medan hjärtat pumpar blod. Diastolic hänvisar till blodtrycket mellan slag. Aya säger att det diastoliska antalet är det viktigaste. Dessutom upprättar Juventus Tröja människor med högt diastoliskt blodtryck ofta ett högt systoliskt blodtryck, enligt Mayo Clinic.

Yoga gynnar högt blodtryck med att främja avslappning av sinnet såväl som kropp. Att öva yogastipare minskar de ogynnsamma effekterna av stress, inklusive spänning, grunt andning samt förhöjd Förenta Staterna herrlandslag i fotboll Tröja hjärtfrekvens. Det förbättrar också fysisk uthållighet såväl som flexibilitet, plus kan hjälpa till med viktminskning, enligt tidningen Prevention.

Fördelaktiga övningar med högt blodtryck

Vissa yogaposer är terapeutiska för högt blodtryck, enligt Yoga Journal. Vyliga kända poser som nedåt att hantera husdjurshund såväl som enkla närvarande är fördelaktiga, men så är lägre förståda övningar som den enorma tån närvarande såväl som sittande framåt Bend:

Big Toe Pose

Stå med fötter tillsammans. Andas in med näsan. Andas ut med näsan såväl som böj framåt i midjan och håller ryggen rak. Ta tag i de enorma tårna och dra försiktigt ner.

Sittande framåt Bend

Sitt med benen direkt och pressas ihop. Andas ut med näsan såväl som böjning framåt vid höfterna. Håll ryggen direkt och nå tårna.

Dessutom föreslår medindia.net, en webbplats som hanteras av Medindia Health and Wellness Network, att kamel är närvarande såväl som knäfångst som höga blodtrycksövningar:

Kamelposition

Knä på golvet. Andas ut såväl som bågen på baksidan och når tillbaka för vristarna. Lutar huvudet och titta på taket. Höfterna stannar enligt knäna.

Knäpress

Lie ta itu Brighton & Hove Albion FC Tröja med upp på golvet med benen raka. Andas ut, böj ett knä och kram det i bröstet. Håll det andra benet rakt. växla ben.

Potentiellt farliga yogaövningar

Människor med högt blodtryck kräver att vara försiktiga med inversion, enligt Yoga Journal. Inverterade poser är där huvudet är under hjärtat. Denna inställning ökar trycket inuti blodkärlen i nacken såväl som huvudet. Att börja med måttliga inversioner såväl som att långsamt öka graden av inversion övertid kan dock förbättra blodkärlen och kan vara användbart på lång sikt.

Ytterligare rekommendationer

För att stoppa högt blodtryck rekommenderar AHA att begränsa alkoholintaget och avstå från att röka. Att äta en hälsosam dietplan som är rik på frukt, grönsaker såväl som fullkorn, hur lågt i salt, rekommenderas också.

Om författaren:
Sarka-Jonae Miller är både hälso- och hälsoförfattare och romanförfattare. Hon fick licens som en personlig fysisk fitnesstränare med National Academy of Sports Medicine samt aerobics samt Physical Fitness Association of America. Hon arbetade också som massageterapeut, gruppövningstränare samt assistentkampsportinstruktör.

Leave a Reply

Your email address will not be published.