Följande är ett pressmeddelande från Florida guvernör Ron DeSantis kontor:

Guvernör Ron DeSantis undertecknade SB 1028 och skapade ”rättvisa i kvinnors idrottshandling” och bevarar rättvisa möjligheter för kvinnliga idrottare att visa sin styrka, färdigheter och förmågor i atletisk konkurrens. Lagförslaget specificerar att ett atletiskt lag eller sport som är avsedd för kvinnor, kvinnor eller flickor kanske inte är öppna för studenter av det manliga könet, baserat på studentens biologiska kön som anges på studentens officiella födelsecertifikat vid födseln. Lagförslaget tillämpar kraven på interscholastiska, interkollegiat, intramurala eller klubbatletiska lag eller sport som sponsras av en offentlig gymnasium, gymnasium, offentlig högskola eller universitetsinstitution. Lagförslaget tillhandahåller civila rättsmedel för dem som lider av brott mot brott mot lagen.

Beteckningen av separata sexspecifika atletiska lag eller sport är nödvändig för att främja jämställdhet mellan atletiska möjligheter, och majoriteten av amerikanerna stöder denna åtgärd. Flera omröstningar har sagt att mer än 60 procent av amerikanerna anser att biologiska män inte bör delta i kvinnors sporter.
“Som far till två döttrar vill jag att mina flickor och varje tjej i Florida ska tävla på ett jämnt spelplan för de möjligheter som finns tillgängliga för unga kvinnor inom idrott,” sade guvernör DeSantis. ”Kvinnor har kämpat i decennier för att ha lika möjligheter inom friidrott, och vi måste förhindra att dessa möjligheter eroderas som händer i andra stater. Det är sunt förnuft. Tack till senator Stargel och representanten Tuck för deras tankeväckande arbete med denna proposition för att säkerställa rättvisa i kvinnors sporter. ”

“Med en dotter som har spelat konkurrenssporter hela sitt liv har jag sett första hand den djupa inverkan som sporten har på våra unga flickor i varje aspekt av livet,” sade lt. Guvernör Jeanette Nuñez. “Jag är stolt över att stå med guvernören DeSantis när det gäller att skydda rättvisa, säkerhet, konkurrenskraft och integritet i kvinnors idrott.”

”Detta lagförslag innehåller ett antal policyförändringar. Det kommer att förbättra verksamheten för våra charterskolor. Med hänsyn till covid-19 ger det föräldrarna det sista ordet om deras barn har gjort tillräckligt med inlärningsvinster i år för att främja en betygsnivå, säger senatpresidenten Wilton Simpson. ”Och det skyddar möjligheten för kvinnliga idrottare att säkert tävla i atletiska aktiviteter. Denna arbetsprodukt återspeglar idéer som många olika lagstiftare arbetade med under hela sessionen, och jag är tacksam till guvernör DeSantis för att ha undertecknat den i lag idag. ”

“Idag skickar Florida en tydlig signal om att vi kommer att skydda flickatletik och de kvinnliga studenterna som försöker visa upp sina färdigheter och talanger på Real Betis Balompie Tröja lika villkor,” sade talare för Florida House of Representatives Chris Sprowls. ”Jag är tacksam till representanten Tuck och senator Stargel för att skydda de möjligheter som ges till Floridas kvinnliga idrottare och jag Southampton FC Tröja applåderar guvernör DeSantis och president Simpson för att ha arbetat outtröttligt för att säkerställa att det hårda arbetet, engagemanget och engagemanget för våra kvinnliga idrottare belönas och firas. ”

”Middle, gymnasiet och högskoleprottsprogram spelar en viktig roll i utbildningen av elever som deltar i dem, vilket ger karaktärsbyggande möjligheter att visa integritet, respekt, ledarskap och personligt ansvar, såväl som glädjen och delade spänningar som Att vara medlem i ett idrottslag kan ta med sig. Rättvisan i kvinnors idrottslag skyddar möjligheter för kvinnliga idrottare att visa sin styrka, färdigheter och atletiska förmågor och att förverkliga de långsiktiga fördelarna som är resultatet av att säkert delta och tävla i idrottsprogram, säger senator Kelli Stargel. “Jag är tacksam mot guvernören DeSantis för hans stöd för kvinnors sporter såväl som de många andra viktiga bestämmelserna i denna lagstiftning som kommer att förbättra utbildningsmöjligheterna för studenter i vår stat.”

“Jag är hedrad och tacksam för guvernörens stöd och talare Sprowls ledarskap på denna viktiga lagstiftning,” sade representanten Kaylee Tuck. “Säkerheten och integriteten i kvinnors sporter bör inte vara debatt och denna lagstiftning kommer att säkerställa att båda kommer att förbli intakta.”

”Den här frågan är en fråga om grundläggande Olympique Marseille Tröja rättvisa. Att erkänna könsskillnader är långt ifrån diskriminering, säger kommissionär för utbildning Richard Corcoran. ”Detta gäller särskilt i utbildning där stora högskolatletik – och stipendierna som följer med det – fortfarande avgränsar med kön. Ingen tror att det skulle vara rättvist för LeBron James att spela i WNBA. ”

Fullständiga höjdpunkter på SB 1028 inkluderar:

Upprätthåller möjligheter för kvinnliga idrottare att visa sin styrka, färdigheter och atletiska förmågor och att ge dem möjligheter att få erkännande och ACnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.