(The Comita med artikeln skrevs av Ellen J. Staurowsky, Ed.D., Senior Writer for Hackney Publications & Professor, Institutionen för Sport Management, Drexel University, ejs95@drexel.edu)

I mars 2016 avslöjade St. Cloud Specify University (SCSU) administratörer en omorganisationsplan för friidrott som inkluderade eliminering av mäns längdskidåkning såväl som spår samt fältlag (både inomhus och utomhus) förutom mäns också som kvinnors tennis och nordisk skidåkning. Pekar på en nedgång i institutionell inskrivning samt efterföljande förlust av undervisningsintäkter i närheten av 8,6 miljoner dollar mellan räkenskapsår 2011 och 2016, förklarade SCSU friidrottstjänstemän att nedskärningarna var en del av universitetets Belgiens herrlandslag i fotboll Tröja allmänna budgetplan för utvärdering av budgeten såväl som såväl som Kostnadsinneslutningsinsatser. Enligt Leclair (2016) skulle den föreslagna omstruktureringen av SCSU -atletiska avdelningen, som på samma sätt inkluderade nedskärning av vissa sporter under återinvestering i andra, minska bristen på 500 000 dollar som den atletiska avdelningen körde med hälften.

I efterdyningarna av tillkännagivandet påverkade SCSU -idrottare från både såväl som opåverkade lag för att begära att administratörer omvärderar beslutet (Leclair, 2016). Över invändningarna från idrottare, liksom att betona att beslutet var slutgiltigt, gick SCSU -administrationen framåt för att implementera programmets elimineringar såväl som minskningar.

Vänster utan någon lättnad såväl som att citera en brist på avdelning IX -överensstämmelse antingen före eller efter omorganisationen, fem SCSU -kvinnliga idrottare som var medlemmar i kvinnors tennisteam som först sökte, liksom beviljades, ett preliminärt föreläggande för att förhindra SCSU från Att gå vidare med sin plan i väntan på att bedömas av deras titel IX förklarar i juli 2016. I september 2016 hade antalet SCSU -kvinnliga idrottare vuxit till att inkludera medlemmar i det nordiska skidteamet och lämnade in en klassåtgärd mot universitetet för sig själva liksom andra på samma sätt belägna kvinnor. De sökte befrielse från ett påstådd mönster av könsdiskriminering som resulterade i ett förnekande av atletiska chanser samt rättvis behandling under avdelning IX samtidigt som han begärde att domstolen skärmar de svarandes efterlevnadsinsatser.

Efter en juryprövning i december 2018 lämnade båda firandet föreslog att faktiska slutsatser, slutsatser om lag, liksom order i januari 2019. Svarande CSCU bevarar den atletiska avdelningen från och med denna sammansättning är i överensstämmelse med avdelning IX och noterar att de hade deltagit i en handling av stor tro genom att vidta många bekräftande åtgärder för att driva en avdelning för avdelning IX efter att ha anställt en avdelning IX -koordinator 2010 samt en ny atletisk chef 2012. CSCU håller ut som bevis på deras lyhördhet för förslag till en Avdelning IX -konsult som besökte där 2010 såväl som återigen under 2011. De noterade vidare att vid titel IX -samordnarens uppmaning, en vilande könsrådgivningskommitté (GEAC), rekonstituerades såväl som ett antal åtgärder som vidtagits av Athletic Director För att rätta till specifika frågor, till exempel justeringar av metodrutiner samt spelresepolicyer, dra boosterpengar under ett paraply, samt förbättringar av T Han SCSU softballfält.

SCSU förklarar att utgiftsintressenstrategierna som fastställts under en tid med monetär stress vid universitetet behövde en objektiv utvärdering av området för atletiska team Brasiliens herrlandslag i fotboll Tröja som erbjuds av avdelningen och noterade att SCSU: s sponsring av 23 idrottslag var mer än någon typ av deras kamratinstitutioner i NSIC såväl som lokaliserade dem som att driva en av de större NCAA Division II -institutionerna i landet. Den atletiska direktören vittnade vid rättegången att om SCSU inte hade något program såväl som Feyenoord Tröja att bygga det för allra första gången, skulle hennes förslag vara att ha totalt 12 sporter sedan resursbegränsningar. Att minska storleken på programutbudet samt implementera ett programföretagsprogram (fastställa gränser för antalet chanser per team) tillhandahölls som strategier utformade för att producera en hållbar ram för en avdelning som testades av begränsade resurser.

En av SCSU: s sårbarheter är den inställning de har tagit när det gäller exakt hur deras ansträngningar för att minska team i form i sin plan för att tillfredsställa åtminstone av en del av det tredelade testet för att bedöma få tillgång till atletiska engagemangsmöjligheter. Den allra första delen av testet, kallad Prong 1, föreskriver institutioner för att erbjuda atletiska chanser till såväl manliga som kvinnliga idrottare proportionella mot representationen av manliga till kvinnliga studenter. Underlåtenhet att institutionerna kan visa efterlevnad genom att visa att det har funnits en historia och fortsatt metod för programtillväxt (vilket innebär att program såväl som chanser hnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.