typiska steroider kommer individer att ha trasslat upp sin hormonbalans utöver läkning efter några år, upptäckte endokrinologer vid Köpenhamns universitetshälsovård. Forskningsstudien ökar oroen för huruvida de Rangers FC Tröja publicerar cykelterapi [PCT] efter ett program med steroider har någon typ av poäng.

Studie
Danes undersökte 37 kroppsbyggare som tog steroider, 33 kroppsbyggare som hade varit rena i 2-3 år, samt ytterligare 30 kroppsbyggare som aldrig hade tagit steroider.

Deltagarna var 18-50 år och gjorde 6-9 timmars viktträning per vecka.

De aktiva steroiderna hade tagit anabolics i totalt 142 veckor; Ex-användarna hade tagit steroider i 112 veckor. Hälften av individerna såväl som ex-användare hade tagit HCG, ett hormon som enligt manualer för steroider hjälper individer att få tillbaka hormonbalansen efter en steroidcykel. Cirka en tredjedel av individerna såväl som ex-användare hade använt anti-östrogener under publicera cykelterapi.

Resultat
Den totala testosteronkoncentrationen var väsentligt lägre i ex-användarna än i hantering av grupp av kroppsbyggare som aldrig använde steroider. Dessutom hade ex-användarna väsentligt mindre testiklar än försökspersonerna som aldrig använt steroider.

Den kostnadsfria testosteronkoncentrationen var väsentligt lägre i ex-användarna än i Brasiliens herrlandslag i fotboll Tröja hantering av gruppen, som figuren nedan visar.

Koncentrationen av såväl LH som FSH, hormonerna som stimulerar testiklarna för att skapa testosteron, var exakt exakt samma i ex-användarna som i aldrig användarna. Det är som ett resultat osannolikt att den långsiktiga skadan som utlöses av steroider som används sker i körtlarna i hjärnan som hanterar testiklarna med FSH såväl som LH.

Ju längre steroidernas individer såväl som ex-användare hade cyklat, desto mindre var testiklarna, vilket Japans herrlandslag i fotboll Tröja antyder att steroider använder triggers långsiktiga skador på testiklarna.

Depression, erektil dysfunktion samt minskad libido var mycket mer typiska hos ex-användarna än hos försökspersonerna som aldrig använt steroider.

Slutsats
“Den nuvarande forskningsstudien visade att en hög andel av tidigare anabola steroider missbrukare uppvisade biokemiska såväl som praktiska anabola androgen steroidinducerad hypogonadism ett antal år efter att anabola steroider upphör”, sammanfattade danskarna. “Aktuella anabola steroider missbrukare uppvisade biokemiska avvikelser som tyder på nedsatt spermatogenes, som var kopplade till ökande ackumulerad varaktighet för missbruk av anabola steroider.”

“Anabola androgen steroidinducerad hypogonadism kan hamna som en folkhälsa och välbefinnande med avseende på manlig infertilitet samt hypogonadism.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.