av Cade Thomas

Bodybuilding Industry är inte exakt robust med nyheter. Bortsett från enstaka motorcykelolycka eller mystisk brottning av armbrottning, är det enda skvaller som gör att de stora medierna är vanligtvis anslutna till tilläggsindustrin. Vi ser de stora spelarna släppa idrottare, beslutar att inte förnya kontrakt och kasta pengar på nya framtidsutsikter regelbundet och det är i huvudsak en värld av “vad har du gjort för mig nyligen”. Medan vi tenderar att hype upp dessa roständringar som om de är lika med ett NFL -team som kastar miljoner dollar för att svälja upp en ny stjärna, är faktum att tilläggsföretag inte är lag i Belgiens herrlandslag i fotboll Tröja någon praktisk mening och vilken Olympia -konkurrent är undertecknat till vilket företag har Mycket liten effekt på oss som åskådare och fans.

Under den senaste veckan har vi för närvarande sett två plotlinjer upptäcka i tilläggsindustrin som rör sponsrad talang, och medan de båda involverar en stor bodybuilding -stjärna som lämnar ett företag som de var synonymt med, slutar de vanliga trådarna där. Först och främst avslöjade Mr.Olympia Phil Heath att han hade skilda vägar med lång tid sponsor Muscletech, som kom som en chock för många men inte alla, eftersom Muscletech har ryktats eliminera sig från ett kroppsbyggande fokus. Flera dagar senare avslöjades “begåvad näring” och börjar så den första tilläggslinjen som lanserades av en aktiv Mr.Olympia -titelinnehavare. Vanligtvis skulle detta betraktas som enorma nyheter i vårt småstads esque-landskap i en bransch, men tillfället har en annan uppsättning av tillkännagivanden av ett mycket mindre företag hanterat för att kasta en skugga över gåvorna New Deal och stjäla rampljuset.

Medan de som fortfarande sitter fast i mitten av 2000-talet tappar genom 8-sidiga annonsrapporter laddade med brutalt fotoshoppade utbildningsbilder i sina månatliga prenumerationsmagasiner, har en ny generation av tilläggsföretag stigit i djupet av sociala medier på nätet och visat oss en inblick i vad Företagets framtid kan mycket väl se ut. Framåt tänkande pionjärer i spelet som Ironmag Labs, Blackstone Labs och Prime Nutrition (och flera andra) har upptäckt att den gamla processen att kasta stora summor pengar för att nå ut till en föråldrad marknad kanske inte är den bästa vägen, och att online -community ger omedelbar tillgång till dina fans och även deras feedback. Denna anslutningsnivå har gett dessa affärer mycket nära deras fanbase, och den gamla vakten för affärsmän låst in i styrelserum som tar 5 år för att utveckla en marknadsföringsteknik som riktar sig till 18 -åringar går vägen för dinosaurien.

Tidigare nämnde Prime Nutrition gigantiska vågor nyligen genom att tillkännage undertecknandet av ultra-populära Mr.Olympia-konkurrenten Evan Centopani. Nyheten om denna signering var en chock för många människor och av flera skäl; Det fanns noll antagande eller rykten som flyter runt den centopani lämnade sin befintliga spelning vid Universal Nutrition, ett företag som han av många fans ansågs vara ansiktet på. Detta läggs just till stansen av signeringen, som många också fann chockerande på grund av barndomen av prime näring som en spelare i tilläggsspelet. Medan vi har sett helt nya affärer som Gear Nutra underteckna flera stora namnspelare i fitnessindustrin innan de till och med hade produkter på grund av att de började genom kanaler som utvecklats från pengar som tjänats tidigare i SUP -verksamheten, slutade Prime att existera bara 10 månader sedan. Kraften i sociala medier är en mycket verklig sak, eftersom den hjälpte detta helt nya företag att bygga in i ett som kan överskugga industrin enorma muscletech som förlorar Mr.olympia på rekordtid.

Det är ingen slump att ett företag som använder marknivå personlig marknadsföring som prime-teaming med en kroppsbyggare som Evan Centopani som har ett 5-siffrigt inlägg på online-forum får många kroppsbyggande fans upphetsade. Dessa killar är alla bodybuilding fans som kom in i sina funktioner och samtidigt är en del av publiken, och det är uppenbart FC Utrecht Tröja att detta är en ny ras av partnerskap mellan idrottare och sponsor. För att vara uppriktiga är många idrottsman godkännandeerbjudanden i huvudsak betalt samtycke till att använda en bild för att sälja produkter, med de extra bestämmelserna för gästuppträdanden och att vara närvarande vid sin affärsbås för alla stora expo. Centopanis affär går långt utöver det, eftersom pressmeddelanden hävdar att han kommer att vara en aktiv verkställande direktör inom företaget och inte bara har input när det gäller företagets val, utan kommer också att ha kreativ hantering över kommande formuleringar och produkter som ska släppas. Om dessa förklaringar gjordes om praktiskt taget någon annan kroppsbyggare, skulle det vara lätt att avfärda som en marknadsföringsstrategi och anta att deras bidrag inte skulle utvidga sig förbi smakprovning av nya smaker av pre-workout och välja druva eller orange. Men Evan C. är annorlunda, känd som en “tänkande mans kroppsbyggare”, hans nya roll har mött praktiskt taget enhällig optimism.

Bara för att ytterligare stelna faktumetNär de inte leker runt, gick inte ens en hel arbetsvecka utan att en annan bomb tappade från det främsta näringslägret, eftersom ultravakad utbildning och näringsexpert John Meadows fördes ombord som en första flytt från det nyligen förstärkta laget. Meadows är en elitnivå amatörkroppsbyggare som har hanterat för att bygga ett följande på nivå med IFBB: s högsta echelon medan han fortfarande är på jakt efter sitt pro -kort, och hans popularitet kommer bara att öka momentumet bakom tillverkaren av uppdateringstillskottet. Känd för sitt engagemang för att maximera muskeltillväxt och sin experiment med “peri-workout” näring, är det säkert att anta att vi håller på att se en rad produkter som är inriktade på Johns övertygelser som gör att ett mycket bredare utbud av bodybuilding kan använda att använda hans metoder och idéer.

För första gången finns det en nivå av sanningsenlig njutning bland muskelbyggande fans som rör rosterförskjutningar inom sponsorer. Om du behöver något Chelsea FC Tröja bevis på att en ny generation av företag och en ny standard för fansinteraktion har kommit i framkant och sätter baren högre än det har varit tidigare, det faktum att den 13: e platsens efterbehandlare Evan Centopani är en större nyhetshistoria som tre gånger Mr.Olympia -vinnaren Phil Heath borde räcka för att övertyga dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.