så ljus och vacker som det kan vara, livet är fullt av bit (och stora) stressfaktorer, oavsett om det är webbtrafik under din morgonpendling, närmar sig tidsfrister eller också massor av semester fester. Tack och lov kan det vara så enkelt att hitta sinnesfrid som att utföra yoga. Forskare har utropat yogas lugnande fördelar, och en ny forskningsstudie publicerad i Journal of Alternative and Complementary Medicine visade att yoga kan öka GABA -aktiviteten i hjärnan. GABA-eller gamma-aminobutyric acid-är en av hjärnans huvudsakliga hämmande kemikalier och neurotransmittorer, ansvariga för att bromsa hjärnaktiviteten och normalt lugna sinnet.

Här delar San Francisco-baserade yogainstruktör Patsy Leung tre poser med lugnande fördelar, perfekt för dina mest trafikerade dagar. Bonus: Du kan stå när du gör dem och slå en present var som helst.

Ragdollpose

“Böjning framåt gör att mer blod kan flyta in i huvudet och lugna sinnet,” säger Leung. Denna present gör det också möjligt för din nacke och axlar att frigöra, skapa mild dragkraft efter tyngdpunkt. “För att fylla på det anges framåtveck att vara lugnande för bukorganen, och vi tenderar att känna stress i tarmen,” säger Leung.

För att göra det: stå med fötter höftavstånd från varandra, och-keeping knän något böjda (eller mer, om du behöver), böj framåt och ner från höfterna. Håll varje armbåge med motsatt arm och låt din överkropp hänga mot golvet. Håll i minst fem andetag.

Triangelpose

Till att börja med känns denna stående present bra: du kommer att sträcka dina hamstrings, höfter och sidorna på din kropp – släppande muskler som blir ömma från att sitta och resa. Det är också ett bra kärnförstärkande drag, eftersom du engagerar dina snedställningar för att lyfta din kropp så hög som möjligt.

“En sak med triangel som gör det särskilt korrekt för semestern är att det är en vridning,” säger Leung. ”Yogiken trodde är att det är som att vrida en trasa – squeezing färskt blod till dina organ, hjälpa matsmältningen. Vridningen är också bra för ryggraden och smörjar dina ryggkotor – vilket kan hjälpa till med ryggvärk. ”

För att göra det: Stå med fötter som hanterar exakt samma riktning, cirka tre meter från varandra, och dina armar förlängdes ut på dina sidor, handflatorna som hanterar ner. Vänd höger fot åt sidan för att säkerställa att den vänder framåt och är vinkelrätt mot din bakfot. Skift tillbaka höfterna mot vänster och nå framåt med din högra hand. Böj i sidled från höfterna, sträcka dig över ditt högra ben och ner mot golvet, medan du fäster dina armar för att säkerställa att de når till 6- och 12-klockan. blick antingen framåt eller uppåt i din vänstra hand. Nå din vänstra hand och den vänstra sidan av kroppen upp mot taket, med dina snedvagningar för att stödja och fördjupa sträckan. Du borde ha extremt lite till ingen vikt i din högra hand. Håll i tre till fem andetag och växla sidor.

Trädposition

Denna balans som presenterar behöver fokus och att sätta dig på en sak kan vara lugnande, säger Leung. “Det är också väldigt grund, inte bara för att du pressar din stående fot fast i mattan, utan också för att den möjliggör stadig andning. Du kan andas in i den här presenten för att stabilisera din kropp, och när du fördjupar andetaget lugnar du ditt oroliga system, säger Leung. “Det är en medveten pose.”

För att göra det: Stå med fötter höftavstånd från varandra och rota din vänstra fot fast i golvet. Plats din högra fot mot ditt vänstra inre lår eller din vänstra kalvmuskel och förena handflatorna vid bröstet, i bönläge. blick framåt för att upprätthålla din balans och håll i tre till fem andetag. Återgå för att börja och växla sidor.

Bonus: Barns ställning

Detta är den go-to i yoga, när du kräver en paus eller ett ögonblick att bara vila. Det gör att du också kan sträcka ryggraden och släppa axlar och nacke – platser där vi har spänningar. Slutligen, när du vilar pannan på mattan, tros det att du stimulerar ditt tredje öga, intuitionens centrum, som kan grundas när livet virvlar runt dig. Om du reser, eller bara på resan, utför barnets närvarande på morgonen när du vaknar eller på natten på din säng.

“Barnets nuvarande är väldigt lugnande, och det finns metoder för att anpassa det SSC Napoli Tröja för att göra det ännu mer avkopplande,” säger Leung. ”Du kan vila pannan på ett kvarter, för att få marken lika mycket som du, eller rulla en handduk och placera den bakom knäna, för komfort. Du kan också böja armbågarna, som sätter dina armar i kaktusposition – vilket kan vara lättare på axlarna. Tanken är att inte göra några ansträngningar och att låta allt gå. ”

För att göra det: gå på händerna och knäna och öppna knäna för att säkerställa att de bara är bredare än höftavståndet. Nå höfterna tillbaka och ner och sänka kroppen upp tills pannan når mattan, Borussia Monchengladbach Tröja vilket gör att armarna och övre SS Lazio Tröja ryggen kan sträcka sig. Håll i tre eller fler andetag.

Denna information är endast för utbildningsfunktioner och är inte meant som ersättning för medicinsk diagnos eller behandling. Du bör inte använda denna information för att diagnostisera eller behandla ett hälsoproblem eller tillstånd. Kontrollera alltid med din läkare innan du ändrar din diet, ändrar dina sömnvanor, tar kosttillskott eller startar en ny fitnessrutin.

Lara Rosenbaum

Lara Rosenbaum är författare, licensierad fitnesstränare och husdjursälskare med en allvarlig entusiasm för utomhus. Tidigare Fitbit’s Fitness Editor har Lara haft redaktionella positioner på ett antal tidskrifter, inklusive Women’s Health, där hon var grundande fitnessredaktör. Lara är också en tidigare elitidrottare och har rest världen som medlem i det amerikanska freestyle -skidlaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.