NCAA -styrelsen har utökat föreningens konfedererade flaggpolitik för att förhindra att NCAA -mästerskapsevenemang spelas i stater som spelas i stater där symbolen har en framträdande närvaro.

Politiken utestängde tidigare tilldelning av platser bestämda i förväg av ett mästerskap i stater som visade den konfedererade flaggan. Men om ett college eller universitetslag tjänade rätten att vara värd för ett mästerskapsspel baserat på sin turneringsfröning eller ranking-anses vara en icke-förutbestämd utmärkelsen-kunde laget vara värd för sitt college campus eller i sitt hemområde.

Mississippi var den enda stat som tidigare drabbats av föreningens politik.

“Det finns ingen plats Sao Paulo FC Tröja i college friidrott eller världen för symboler eller diskriminering och förtryck,” sade Michael V. Drake, styrelseordförande och ordförande för Ohio State University. ”Vi måste kontinuerligt utvärdera sätt att skydda Senegals herrlandslag i fotboll Tröja och förbättra mästerskapsupplevelsen för college -idrottare. Att utvidga den konfedererade flaggpolicyn till alla mästerskap är ett viktigt steg av NCAA för att ytterligare ge en kvalitetsupplevelse för alla deltagare och fans. ”

NCAA Confederate Flag Policy antogs 2001 av NCAA: s verkställande kommitté (nu styrelsen) på grund av flaggan framträdande i olika stater.

“Att tävla i ett Palmeiras Tröja NCAA -mästerskap är en speciell upplevelse för college -idrottare som tävlar på högsta nivå och vi är tacksamma för College Athlete -röst som leder till detta beslut,” sa Mark Emmert, NCAA: s president. ”Vi måste göra allt vi kan för att säkerställa att NCAA-åtgärder återspeglar vårt engagemang för att inkludera och stödja alla våra student-idrottare. Det kan inte finnas någon plats inom college-idrott där någon student-idrottare försvinner eller är ovälkommen. ”

Verkställande kommittén granskade policyn 2014 per en begäran från NCAA -minoritetsmöjligheterna och intressen. Politiken förblev oförändrad, vilket gjorde det möjligt för skolor som tävlade i sport som baseball, softball, lacrosse och senare kvinnors basket möjlighet att vara värd för preliminära icke-bestämda mästerskapsevenemang i deras hemstat, som inkluderade Mississippi. Det kommer inte längre att tillåtas enligt den utvidgade flaggpolicyn.

NCAA kräver att stads- och statstjänstemän bjuder på sina turneringar “för att indikera hur den förväntar sig att händelserna ska vara säkra, tillgängliga, respektfulla och välkomna för alla.” NCAA är värd för 90 mästerskap i 24 sporter varje år.

Dela detta:
Facebook
Twitter
E-post

Leave a Reply

Your email address will not be published.