I helgen har ytterligare en stämningsansökan i sport drabbat media. Den här gången är det NHL som gör rubriker.

Hushållet till den sena verkställaren, Derek Boogaard, har lämnat in ett olagligt dödsförsäkring mot NHL som hävdar att ligan är ansvarig för hjärnskador som den fruktade konkurrenten upprätthöll i sina år och spelade experthockey. Han hade minst 66 på isstrider i sin expertkarriär.

Sådana stämningar blir vanligare i världen av experter. Dessa stämningar är ofta grundade i teorin om att idrottsorganisationer gör det möjligt för idrottare att kämpa medan de undergräver eller döljer risken för skada. Så vad har detta att göra med MMA? Det är troligtvis en förskådning av saker som kommer. Ännu viktigare är att det är en stor chans att komma före en blivande fråga för att förbättra sporten.

NHL såväl som NFL är mogna ligor med en lång historia. Det finns generationer av pensionerade idrottare Schweiz herrlandslag i fotboll Tröja med långvarig data för att dra av att jämföra dessa idrottare till pensionerade medlemmar i allmänheten. Ett mönster som slutar vara tydligare är det av kronisk traumatisk encefalopati såväl som dess koppling till långsiktigt engagemang i att komma i kontakt med sport. Idrottare som upplever repetitiva hjärntrauma över sin karriär har en högre möjlighet att etablera denna degenerativa sjukdom. Anslutningen av hjärndysfunktion såväl som exponering för upprepade underkoncussiva trauma blir också bättre förstått. Eftersom den långsiktiga hälsan och välbefinnandet hos mer pensionerade idrottare studeras, uppstår en högre förståelse av detta mönster.

Även om det tydligt finns läxor som ska göras när det gäller denna länk såväl som MMA, är det ena sak som UFC såväl som andra MMA -organisationer kan upptäcka från dessa stämningar att komma före kurvan. Det finns inget att vinna genom att ta en strutsstrategi för hjärntrauma. Istället bör MMA -ligor vidta meningsfulla åtgärder för att erkänna dessa faror, motivera sina idrottare att upptäcka om de fulla förståda farorna som inkluderar deltagande. När den pensionerade kanadensiska MMA -konkurrenten Nick Denis demonstrerade, inte alla krigare är överens om att få en karriär i MMA efter att ha upptäckt riskerna. Underlåtenhet att underlätta idrottarens uppskattning av CTE såväl som andra långsiktiga konsekvenser undergräver inte bara informerat deltagande, det kan också leda till de juridiska problem som nu plågar NHL och NFL.

Dana White, president för UFC, har, till sin kredit, gjort mycket för tillväxten av MMA och hjälpt till att utveckla sin regelverk. I processen har emellertid den vanliga talande promotorn gjort några dumma representationer i linje med MMA till den “säkraste sporten i världen”. Sao Paulo FC Tröja Denna hyperbole kan förlåtas av den typiska fläkten som förstår att Dana talar från en önskan att hjälpa tillväxten av sporten samt motbevisa politiskt motstånd såsom den väl använda “mänskliga cockfighting” -ljudbiten. Sådana hänsynslösa uttalanden kan emellertid ha en oavsiktlig effekt i det rättsliga sammanhanget om en konkurrent som diagnostiseras med CTE vänder sig till rättsliga åtgärder.

Organisationer kommer att bli finaste av att inte undergräva dessa risker. Concussive skada bör inte bagatelliseras eftersom det var av det flippant tankesättet som visades för Matt Mitrione i hanteringen av hans uttryckta hjärnskakningsproblem i säsong 10 av TUF. Även om detta kan ha gett mycket Tigres UANL Tröja bättre betyg, är motivering av ett tankesätt som undergräver hjärnskador inte i idrottares långsiktiga intressen eller MMA -organisationer. Om denna inställning är genomgripande i organisationen kan det finnas oönskade juridiska återverkningar på vägen. Innehavare bör inte vänta på att de lagliga översvämningsgrindarna öppnas innan de tar upp denna fråga.

___________________________________________________________________________________

UPPDATERING – 14 maj 2013 – Jonathan Snowden författade en fantastisk artikel som publicerades idag på Bleacher Report som bryter ner villkoren för UFC: s föreslagna kontrakt med Eddie Alvarez som avslöjades i rättegångsprogrammet. Av en specifik räntesats om problemet med hjärnskador är undantagsklausulen värd att granska där Dana White, för Zuffa, etiketter MMA som en “i sig såväl som onormalt farlig aktivitet” enligt artikel XIV i kontraktet som tillhandahåller som tillhandahåller efterlevnaden av undantag:

Annons

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Informerat samtycke – Vilka stridssportkampanjer kan upptäcka från NHL -hjärnskakningslagen 26 november 2013 i “Safety Studies”
Insikt i Zuffas hjärnskakningsstöd STRATEGIEMMARCH 26, 2014 Med 4 kommentarer
Hjärnskada -stämningen kommer till Battle Sportsoctober 29, 2014 Med 1 kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.