Uppdatering 20 januari 2015 – Ytterligare två tidigare WWE -brottare har lämnat in en separat föreslagen klassåtgärd mot WWE med liknande argument som nedanstående rättstvist.

___________________________

Efter en serie högprofilerade hjärnskador som träffar professionella idrott har The World of Combat Sports nu förts in i denna ovälkomna Wolverhampton Wanderers Tröja klubb.

William Haynes alias Billy Jack Haynes, en tidigare professionell brottare, väckte en stämning tidigare denna vecka i USA: s federala domstol mot WWE. Stämningen följer en liknande modell som NFL -hjärnskada -klassens åtgärd, nämligen anklagelser om att WWE bedrägligt täckte sportens verkliga medicinska vägtull från sina idrottare. Den mest oroande anklagelsen, en som om beprövad sannolikt kommer att skapa den största chansen att lyckas, säger att ”istället för att stoppa brottningsmatcher när brottare har drabbats av huvudskador, har WWE, tillsammans med sina läkare och läkare, tillåtit sådana matcher att fortsätta att fortsätta ”Och att” under och efter brottningsmatcher har läkare som är förknippade med WWE försumligt eller målmedvetet misslyckats med att diagnostisera hjärnskakningar ”och slutligen att” i flera år anställde WWE medicinsk personal i syfte att gummistämpning av en brottare länge förbi de yttre gränserna av då kända säkerhetsriktlinjer ”.

Stämningen söker status för klassåtgärder men har ännu inte certifierats, anklagelserna har ännu inte bevisats.

Även om många inte anser att professionell brottning är en riktig stridssport med tanke på dess förutbestämda resultat, finns det ingen tvekan om att dessa idrottare utsätts för betydande trauma under sin karriär. Oavsett om detta påstående lyckas eller inte, är Real Madrid Tröja det starka budskapet till de som är involverade i kampsportfrämjande att vara proaktiv inför ständigt växande medicinsk förståelse av traumatisk hjärnskada inte bara från enstaka hjärnskakningsevenemang, utan också från karriärer byggda på en grund för Flera underföreningar.

Det är skyldigheten för dem som försöker tjäna på andras slit för att säkerställa att dessa individer förstår företagets verkliga risker. Upprepat huvudtrauma kan ge allvarliga konsekvenser och arbetsgivare som vänder ögonen på dessa risker, eller ännu värre, täcker dessa risker det på sin egen fara.

Som NFL -stämningen har bevisat kan anklagelser om bedrägeri gå långt för att avsätta konventionella begränsningsperioder Kashiwa Reysol Tröja och försvar som rör informerat samtycke. Stridsportidrottare har nu noterat och jag misstänker att detta är den första av många sådana påståenden som kommer att avanceras under de kommande åren.

Haynes Class Action Clazing anklagelse kan hittas här – Haynes v. WWE Class Action -klagomål

Annons

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Hjärnhälsa okunnighet anklagelser bränsle stämningen efter boxare attadekaugust 4, 2022
Informerat samtycke – Vilka stridssportkampanjer kan lära sig av NHL -hjärnskakningslagen 26 november 2013 I “Safety Studies”
Förbudade Edmonton omedvetet WWE i deras stridssportmoratorium? 12 december 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.