med 50 -årsjubileet för avdelning IX den 23 juni 2022 hålls den inledande konferensen för Kroatiens herrlandslag i fotboll Tröja det nya oberoende rådet för kvinnors idrott (ikoner) offentligt med gratis antagning på Ahern Hotel i Las Vegas till och med Brasiliens herrlandslag i fotboll Tröja 28 juni 2022.

Ikoner är en snabbt växande gräsrotsnivå för idrottare, föräldrar i världsklass, föräldrar och ett stort utbud av experter, läkare, advokater och aktivister i framkant för förespråket för rättvisa i alla kvinnors sporter. En av de 35 högprofilerade högtalarna som presenterades på ICONS-konferensen är Riley Gaines, en 12-tiden All American and Four-Time Southeastern Conference (SEC) mästare och rekordhållare. I mars band hon för femte plats med Transgender Swimmer Lia Thomas under 200-yard freestyle vid National Collegiate Athletic SSC Napoli Tröja Association (NCAA) mästerskap. NCAA gav Thomas femteplatsen.

“Jag upplevde förstahand som tävlade mot en transgender -idrottare, och jag kan säkert säga att de biologiska skillnaderna mellan män och kvinnor är uppenbara och kan inte ignoreras när det gäller friidrott,” säger Gaines. “Om biologiska män fortsätter att tillåtas att tävla med kvinnor, är rättvis konkurrens och integriteten i kvinnors sporter en saga historia.”

Gaines är bland en växande pool av kvinnor och flickor som tappar titlar, troféer, stipendier och andra utmärkelser – såväl som de ursprungliga skyddarna som godkänts av avdelning IX – inom kvinnors idrottsområden som de tidigare dominerade. Dessutom tillkännagav Biden -administrationen planer på att granska avdelning IX med nya utkast till policyer som omdefinierar ”sex” för att indikera ”kön” och ”könsidentitet.”

Det är en växande fråga som inte har blivit obemärkt, med 18 stater som antog lagar för att säkra och rädda kvinnors idrott för biologiska kvinnor. Styrande idrottsorgan, som NCAA, har emellertid ännu inte meddelat rättvisa och skyddande förfaranden för kvinnliga idrottare, säger Marshi Smith, en NCAA-mästare och medgrundare av ikoner. Smith författade ett öppet brev undertecknat av 47 idrottare och tränare, som skickades till NCAA -styrelsen i mars och frågade, har kvinnor en röst? – utan svar.

“Mina lagkamrater och jag har våra bilder hängande i vårt universitets Hall of Fame,” säger Smith, som fick ett fullständigt atletiskt stipendium och tog examen från University of Arizona, Tucson. “Det som är värre än att få höra att våra röster inte spelar någon roll är att inte ens erkännas med en åtgärd från NCAA efter att det valde att offra möjligheterna för nästa generation kvinnosimmare den här säsongen. Vi bjuder in idrottare i alla sporter att gå med i ikoner för att förespråka för rättvisa och säkerställa att alla styrande idrottsorgan lyssnar på de kvinnor som de är indikerade att representera. ”

Kim Jones, en Stanford All-American och Pac-10-mästare, gick med i Smith när han lanserade ikoner efter att ha haft sin egen dotters nederlag mot en transpersoner i Women’s Collegiate simning tidigare i år. “Jag såg tidigare bemyndigade unga kvinnor blekna i styrka och förtroende eftersom de fick höra att deras rättvisa behandling inte spelar någon roll,” säger Jones. “Jag gillade i bestörtning eftersom unga kvinnliga idrottare var gasbelysta, skämda och berättade att söka råd efter att ha påpekat den diskriminering de mötte som kvinnor.”

För många läkare och forskare som också avskedas och tystas i denna fråga, är det uppenbart “biologi är inte bigotry, utan verklighet”, säger Dr. Ross Tucker, doktorsexamen i träningsfysiologi och en expert för världs rugby. Dr. Tucker, en presenterad ikoner, konstaterar att varje longitudinell studie som hittills genomförts avslöjar att testosteronundertryckning har ”minimala effekter” på de biologiska egenskaperna som skapats genom testosteron under utvecklingen. Han säger: ”Man kontra kvinnlig biologi är annorlunda … män har fördelar som sträcker sig från 10% i hastighet och uthållighet, till 30% i makt och upp till 50% i styrka – särskilt i överkroppen. Forskning visar att biologin som skapar dessa skillnader kvarstår även efter att testosteron har sänkts. ”

En annan ikoner, Dr. Emma Hilton, PhD och prisbelönta utvecklingsbiolog vid University of Manchester (UK), säger att det inte finns några vetenskapliga bevis för att den nuvarande ”fixen” av att sänka testosteron som en vuxen skapar rättvisa för kvinnliga idrottare. “Massor av vetenskapliga bevis visar att du inte kan lyfta upp en manlig kropp,” säger Dr. Hilton. ”Rättvisa är det som ger sporttävlingar mening. Utan det tvingas kvinnliga idrottare att tävla på ett lektivt spelplan eller till och med förflyttas till att njuta av från sidelinjen. ”

Aktivister från LGBTQ+ -samhället erkänner också tydliga avgränsningar mellan kroppsstyrka och förmågor hos biologiska män och kvinnor. ”Du kan inte ta bort den manliga fördelen oavsett vad du gör; Vi har kategorier inom sport av en anledning och det är anledningen, säger Martina Navratilova, en internationellt känd LGBTQ+ rättighetsaktivist och multi-champion tennisspelare, inklusive 18 Grand Slam-singeltitlar och 31 Grand Slam Doubles-titlar. “Det jagnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.